Catalog ISSUU
+359 8999 868 80
EVENIMENTE/ Expoziții

Festivalul Național de Folclor Rozhen 2016

Nu există persoană care să nu se îndrăgostească în munții Rodopi - în pădurile maiestuoase, în cântecul din Rhodopi, în Kaba-gaida autentica și in bucatele gustoase.

 

Și acum Muntele Rodopi ne reunește din nou la Festivalul Rozhen - - târgul pentru artă populară și agricultură. La început a fost o reuniune de familie în 1898, dar, treptat, dezvoltat într-un Festival Național de Folclor.

 

Evenimentul cultural inovator prezintă muzică populară, obiceiuri, ritualuri, folclor verbal, dans, îmbrăcăminte și costume - întreaga cultură populară tradițională. În lumea modernă, această bogăție aduce bucurie, mândrie, conștiința națională și promovează căutarea, păstrarea, promovarea și răspândirea culturii etnice. Împreună cu acest patrimoniu, Festivalul include o expoziție masivă de mijloace de trai tradiționale bulgare, creșterea animalelor prezentată în timpul nostru.

 

Anul acesta, organizatorii Festivalului de la Rozhen din nou au avut încredere în noi în echiparea acestuia cu corturi și pavilioane pentru expozanți și participanți. Sub corturile Atena vor fi prezentate meșteșuguri tradiționale, produse lactate și produse locale, alimente și băuturi ecologice etc. Sub cortul Aluhall, oaspeții vor avea ocazia să exploreze diverse expoziții etnografice și muzeale.

 

Fiecare patriot se așteaptă, de asemenea, la jocuri și lupte populare, expoziții de oi, capre, cai, câini, vaci și bivoli, spectacole culinare și grătaruri, atracții de cai și dansuri populare. Punctul culminant al festivalului este pe concursul folcloric „Rozhen“.

Festivalul se desfășoară la pajiștile Rozhen din municipiul Smolyan la 15, 16 și 17 iulie 2016. Așteptați mai multe fotografii de la festival pe pagina noastră de FB.

 Festivalul Național de Folclor Rozhen 2016, poza mica 3106Festivalul Național de Folclor Rozhen 2016, poza mica 3107Festivalul Național de Folclor Rozhen 2016, poza mica 3108Festivalul Național de Folclor Rozhen 2016, poza mica 3109